Naravna bio kozmetika, prehranska dopolnila, zeliščni čaji, superhrana, bio olja in sokovi.
(0 artiklov) - 0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

Pogoji poslovanja

Spletna trgovina Eko planet je specializirana za prodajo naravne bio kozmetike, prehranskih dopolnil, zeliščnih čajev, superhrana, bio olja, sokov,..

Spletno mesto www.eko-planet.si je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

POSLOVANJE

PROTETIK d.o.o., Ulica Henrika Freyerja 11, 5280 Idrija, na tej spletni strani posluje v obliki spletne trgovine. Na naslovu podjetja je možen tudi osebni prevzem kupljenega blaga.

NAROČANJE

Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Profil obiskovalca (povezava MOJ PROFIL). O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@eko-planet.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Pridržujemo si pravico do napake v zalogi artiklov. V tem primeru vas bomo obvestili in vam ponudili zamenjavo artikla oziroma vračilo denarja.

ZAUPNOST PODATKOV

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo 100% varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani www.eko-planet.si dovoljujete, da podjetje PROTETIK d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje PROTETIK d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Cene izdelkov ne vsebujejo DDV-ja. Prodajalec ni davčni zavezanec.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Pri izdelkih v spletni trgovini lahko pride do razkoraka med barvami spletnih fotografij in dejansko barvo artikla oziroma ni nujno, da fotografija v celoti odraža dejansko stanje ponudbe.

Kupec lahko plača blago z gotovino po povzetju (dostavlja Pošta Slovenije) ali z nakazilom na poslovni račun podjetja PROTETIK d.o.o. (preko elektronske banke ali na drug način), možen pa je tudi osebni prevzem na naslovu poslovanja in s tem gotovinsko plačilo.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DOSTAVA IN VRAČILO

Vse izdelke kupcu paketno dostavlja Pošta Slovenije (v nadaljevanju dostavljavec) na kupčev naslov v Sloveniji. Kupec plača stroške dostave in račun za izdelke ob prevzemu. Stroški dostave so pavšalni in znašajo pri plačilu po povzetju x,xx evrov, pri plačilu na TRR pa x,xx evrov. Pri nakupu nad xx € je poštnina brezplačna. Vse pošiljke so oddane priporočeno zaradi sledljivosti.

V primeru plačila po povzetju vam Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice (kot bi jo plačali pri bančnem okencu). Ta znesek trenutno znaša X,XX EUR.

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavne službe. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije. Rok za prevzem paketa na lokalni poštni izpostavi je predvidoma 15 delovnih dni.

V kolikor pošiljke ne boste prevzeli in se bo ta vrnila na naš naslov, vam bomo ob želenem ponovnem pošiljanju istega paketa zaračunali poštnino x€, ne glede na višino zneska nakupa. Če se to ponovi, vam bomo naročene izdelke poslali izključno po predhodno plačanem predračunu.

Naročene izdelke bomo poslali najkasneje naslednji delovni dan (plačilo po povzetju) oziroma po prejemu plačila (plačilo po predračunu). Če štiri dni po oddaji naročila blaga še niste prejeli, nas o tem obvestite.

V kolikor želite naročeno blago prevzeti osebno na naslovu spletne trgovine (Rejčeva ulica 5, 5000 Nova Gorica), OBVEZNO zapišite v okencu za sporočilo kdaj predvidoma bi radi prevzeli blago.

DOBAVNI ROK

Naročene izdelke bomo poslali najkasneje naslednji delovni dan (plačilo po povzetju) oziroma po prejemu plačila (plačilo po predračunu).

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, ZAMENJAVA IN VRAČILA BLAGA

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov PROTETIK d.o.o., Ulica Henrika Freyerja 11, 5280 Idrija ali po elektronski pošti na naslov info@eko-planet.si., blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Priložena mora biti kopija računa. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla.

Kupec dobi bon v vrednosti kupljenega izdelka (denarja za kupljeno blago ne vračamo).
Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Možnost vračila ne velja za potrošni material v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena oz. izdelek uporabljen.

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Pogodbo se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe (račune) med naročnikom in prodajalcem se v elektronski ali pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja PROTETIK d.o.o., Ulica Henrika Freyerja 11, 5280 Idrija. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: info@eko-planet.si.

POŠKODBA PRI TRANSPORTU

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodbe pošiljke, ki jo je dostavila Pošta Slovenije, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil poškodovano pošiljko Pošti Slovenije, ki bo o tem obvestila prodajalca, ta pa bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. vrnil denar.

REKLAMACIJE

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita, razen pri nakupu revij ter za avdio in video posnetke, če je kupec odprl varnostni pečat. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo blago izročeno/prodano.

AVTORSKE PRAVICE

Spletno mesto www.eko-planet.si je v lasti podjetja PROTETIK d.o.o.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.
Za morebitne spore je pristojno sodišče v Novi Gorici.